Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Het bouwen van de kas

16 juni 2014

Een van dingen die op ons wensenlijstje stond, zodra we de Carol Klein tuin hadden, was een broeikas. Wilbert wil hiermee planten in een vroeger stadium van het seizoen en in een beschermde omgeving opkweken. Daarnaast is het heerlijk om – als de zon schijnt maar het buiten nog net te koud is – in de kas te zitten. Bovendien zijn we dol op de geur van een kas, die bij een bepaalde warmte en vochtigheid vrijkomt.

Een kennis van ons had een tip voor een leverancier van tweedehands kassen: Dave Storm Hobbykassen uit Naaldwijk. Dus wij met Piet naar Naaldwijk, waar Dave Storm een showroom heeft. Daar spraken we af dat hij een kas voor ons zou bouwen van ongeveer 6 bij 3 meter. Hij zou ook het fundament bouwen, rekeninghoudend met het feit dat de grond schuin is (zo’n 30 cm verlloop). Helaas kon het pas 8 weken later. Rudy’s (gebrek aan) geduld wordt bij dit soort zaken altijd danig op de proef gesteld.

Enfin, 8 weken later gingen we naar Duitsland om bij het bouwen van de kas te zijn. Piet kwam mee om te helpen. Een dag van tevoren echter ging de telefoon: Dave Storm. De afspraak ging niet door, want er was ingebroken bij hem. Kon hij een lulligere smoes bedenken!? Hij beloofde terug te bellen om een nieuwe afspraak te maken. Nooit meer wat van Dave Storm gehoord. Hij nam geen telefoon meer op, reageerde niet op email of SMS. Dus mocht je overwegen een kas aan te schaffen, neem onze waarschuwing ter harte: Ga niet met Dave Storm in zee!

Nu waren we twee maanden verder en er stond nog geen kas. Dan maar zelf bouwen, besloten we. We zochten een leverancier van kas-bouwpakketten en kwamen uiteindelijk bij De Tuinkassenwinkel. Dit bleek wel een betrouwbare leverancier, die ook nog eens redelijk snel kon leveren. De twee weken levertijd konden we benutten om samen met Piet eerst een fundament voor de kas te bouwen (zie verslag).

En gisteren zijn we begonnen met het bouwen van de kas. Die is niet afgekomen in één dag. Vandaag gaan we verder met de werkzaamheden. Uiteraard is Piet, onze alleskunner, erbij om te helpen…

Zie foto’s:

Eén reactie op “Het bouwen van de kas”

  • N. Witte schreef:

    Maar goed dat ik deze reacties op Dave Storms kassen bedrijf heb kunnen lezen. Na een lovend artikel over hem besloot ik een kas bij hem te bestellen. Gebeld, mobiel en vast, antwoord apparaten, ingesproken, geen reactie. Nogmaals gedaan, helaas. Email met wensen geschreven, geen antwoord. Ik begrijp nu dat dit standaard is. Ik ga wel naar iemand anders!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/