Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Cadeau – plantdag

31 januari 2016

Op onze reeds gevorderde leeftijd is een verjaardag in meerdere opzichten een zaak die je hoofdbrekens kan bezorgen. Ik weet het, het is absoluut een luxe-probleem, maar een van die hoofdbrekens wordt veroorzaakt door de vraag: “Heb je nog cadeauwensen?”

Als je een tuin hebt is een mooie plant natuurlijk nooit weg. Dat betekende zowel voor Wilbert (21 december) als voor Rudy (8 januari) dat er scheutig met planten werd gestrooid: een pruim, een kers, nog een pruim (Mirabelle de Nancy), een sneeuwbal (Viburnum tinus ‘Gwenllian’), een toverhazelaar, een paar Winterjasmijnen (Jasminum Nudiflorum) en een lei-plataan die al heel lang naar op ons verlanglijstje stond: de platanus hispanica.

De pruim die Wilbert van René had gekregen bleek er één van het type ‘kruisbestuiving’. Dat wil zeggen dat er een andere pruim in de buurt nodig is om aan voldoende vruchten te komen. De bijtjes en de bloemetjes; je kent het wel. En zo volgde uit het cadeau voor Wilbert een cadeau voor Rudy.

Vandaag hebben we ondanks de kou en het druilerige weer de schop ter hand genomen en ieder cadeau een plekje gegeven. Met een flinke scheut eigen bereide compost is elke plant een spannende belofte om naar uit te kijken in het komende groei-seizoen. Alle gevers: Joost, Stephan, Gabriel, Chebbi, Jenny, René en Dagmar, Lilli en Gina bedankt! Kom snel eens kijken.

Eén reactie op “Cadeau – plantdag”

  • joost schreef:

    Hallo Rudy en Wilbert,

    Wat een leuk plant verslag. Ik hoop dat alle planten goed aanslaan. En dat de Viburnum heerlijk mag geuren, Van de zomer kom ik jullie tuinpaleis eindelijk bewonderen.

    Lieve groet Joost


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/