Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Meten is weten

3 maart 2014

Het kopen van een stuk grond gaat in Duitsland volgens een behoorlijk omslachtige procedure. Een van de vele dingen die moeten gebeuren is het meten van het aan te kopen grondstuk. Dat mag je uiteraard niet zelf doen, eventueel samen met de verkoper. Nee, het meten moet door een officiële landmeter (een zgn. Vermessungsingenieur) worden gedaan. De resultaten van zijn metingen worden verwerkt in het kadaster. Wat je wel zelf mag doen is een landmeter uitzoeken. Aangezien wij niet echt thuis zijn in landmeetland, hebben we zo’n beetje de eerste de beste genomen.

Huge mistake!, mag ik wel zeggen: deze landmeter (met ook nog eens de foute naam “Schink”) had duidelijk geen zin in de arbeid en probeerde uit alle macht de meting uit te stellen. Zijn belangrijkste argument (smoes) was dat zijn medewerker een paar weken uit de running was. Wij hadden natuurlijk grote haast, dus boden we aan dat wij het werk van zijn medewerker zouden overnemen en hem dus zouden helpen. Hoe moeilijk kan het vasthouden van een stok zijn?

Zo gezegd, zo gedaan: in plaats van over 6 weken, kon het nu over anderhalve week. Zucht. Enfin, de meting was snel gepiept, hoewel erg onprettig, want het was ijzig koud. Helaas moesten we alsnog een paar weken wachten op de meetresultaten. Dus mochten we in de toekomst nog een keer een stuk grond bijkopen, dan oriënteren we ons eerst op een vlottere landmeter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/