Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Uitgelicht: Dahlia ‘Bishop of Llandaff’

22 augustus 2016

Onze nieuwe tuin heeft van ons de naam ‘Carol Klein Tuin’ gekregen. En dat is niet voor niets. Carol Klein heeft ons met de prachtige serie ‘Life in a Cottage Garden’ enorm geïnspireerd met ideeën voor ons nieuwe stuk grond.

Eén van de planten die Carol Klein in de zomer in haar tuin heeft staan is de dahlia ‘Bishop of Llandaff’. Een Dahlia waarbij naast de rode, bijna vermiljoen kleurige bloemen ook de bladeren donker roodachtig zijn. Zie de foto’s en ook Wikipedia.

Rudy heeft in Amsterdam op de bekende bloemenmarkt aan het Singel twee zakjes met dahlia-knollen van de ‘Bishop of Llandaff’ gekocht en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Carol Klein plaatst de dahlia-knollen na de winter in potten die ze in een broeikas laat uitlopen. In de loop van de zomer zet ze de potten dan – met bloeiende dahlia’s – in de tuin. De bloemen staan dan op lange stelen en dat ziet er op zich mooi uit. Wij hebben dat de eerste twee jaar ook zo gedaan, maar dat is ons niet zo goed bevallen: de planten bleven klein en kregen weinig bloemen.

Dit jaar hebben we het anders gedaan. We hebben de dahlia’s wel in de kas, in potten, laten uitlopen; maar op een bepaald moment – ergens midden mei – hebben we de dahlia’s uit de pot in de volle grond geplaatst, met nog wat compost in het plantgat.

Aanvankelijk zat er weinig schot in de groei. Wellicht moesten de planten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Maar uiteindelijk is de groei erin gekomen. En hoe! We zijn getrakteerd op prachtige grote planten met een enorme hoeveelheid bloemen.

Volgend jaar gaan we meer dahlia’s in de volle grond zetten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/