Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Uitloper van de Aureosulcata verplaatst

12 april 2015

Bamboes komen grofweg in twee soorten: woekerende en niet woekerende. De Phyllostachys Aureosulcata Aureocaulis, geplant in het voorjaar van 2009, is van het woekerende soort. Destijds hebben we deze bamboe keurig, zoals het hoort, in een rhizoom-begrenzer gezet. In de loop van de tijd is aarde in en rondom deze grens omhoog gekomen en daar heeft deze bamboe handig gebruik van gemaakt om met een uitloper over zijn begrenzing heen te springen. We ontdekten het pas toen de punten midden in het pad omhoog kwamen.

In het voorjaar van 2015 hebben we de stoute schoenen aangetrokken en de operatie “verhuizing van een reuze bamboe” opgestart. Het uitgelopen gedeelte hebben we ruim uitgegraven en verplaatst naar de nieuwe tuin.

In de foto’s een aardig beeld van deze operatie. Aan het einde van 2015 konden we concluderen dat de operatie gelukt was. In de zomer had de Aeureosulcata ons al verrast met 6 nieuwe punten die omgeven worden door Vingerhoedskruid, waarvan het zaad in onze compost ruim aanwezig is. We zijn benieuwd wat 2016 gaat brengen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/