Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Dag oude grasmaaier

25 april 2016

Toen we het huis in 2008 kochten, namen we ook het nodige tuingereedschap over van de vorige eigenaar, waaronder een grasmaaimachine. Hoewel we niet gespeend waren (en zijn …) van enige kennis over hoe je zo’n apparaat onderhoudt, heeft deze machine ons tot en met 2015 trouw dienst gedaan.

Na elke winter werd het wel steeds moeilijker om het apparaat aan de gang te krijgen. Bougie eruit, schoon maken, nieuwe bougie erin. Olie verversen? Onder een elk jaar steeds dreigender klinkend motorgeronk kregen we hem (haar?) tot nu toe altijd wel weer aan de praat. De messen zijn ook nog een keer geslepen. Maar nu, voorjaar 2016, is het uit met de pret. We konden trekken aan het aantrekkoord tot we een ons wogen; het leverde ons alletwee een pijnlijke schouder op; maar het kwam deze maal slechts tot een doodsgereutel. Het was tijd om afscheid te nemen.

Onze buurman raadde ons aan nu eens voor kwaliteit te gaan bij een vakman in Schleiden: Gölz. En laten we eerlijk zijn, een goede maaimachine gaat toch minstens 10 jaar mee dus dat mag wel wat kosten. Na twee dagen wikken en wegen hebben we gekozen voor de Viking MB 448 T. Een geweldig apparaat, bijkans een stofzuiger. We moesten om de haverklap de opvangbak legen en waar de oude machine bij een beetje hoog gras af sloeg (in gedachte hoor ik Rudy schelden), bleef onze nieuwe vriend onophoudelijk snorren. Nu alleen nog iets bedenken voor de randjes …


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/