Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Werkzaamheden begin maart

4 maart 2017

In dit weekend veel werk verzet. Flink gesnoeid maar ook de planten uit het plantsoen in de Collegiantenstraat in de tuin gezet: Duinroos en Sedum. Verder ook een bamboe van een onhandige plek bevrijd en voorlopig in een pot gezet. Een spontaan opgekomen berk een betere plek gegeven. Het Vedergras (Stipa gigantea) stond bij nader inzien toch niet op zo’n handige plek en is verplaatst.

De sneeuw van half januari en de storm van februari hebben ook hun tol geëist. Coniferen waren scheef gaan hangen en de lage wilg op stam was losgebroken uit z’n band. Met behulp van stevige bandage en een stevige stok is alles weer recht gezet.

Bij de garage ligt al jaren een veldje waar we moestuin-plannen voor hadden. Dit jaar is het er eindelijk van gekomen. Een gedeelte is begrensd door een biels en wat straatstenen en is bedoeld voor snoeihout dat gehakseld moet worden. Daarnaast is een veldje geschikt gemaakt om ‘gemüse’ te planten. Dit jaar wordt dat knoflook. Beter is om dat in het najaar te planten maar de roze variant kan ook eind februari-april gepoot worden.

Eén reactie op “Werkzaamheden begin maart”

  • Saskia Zwinkels schreef:

    Al heel veel gedaan zeg! Er is hard gewerkt. En er komt al zichtbaar veel tot leven, ook in de Eifel is het voorjaar begonnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/